سخنی با تولیدکنندگان
گلوتن در سالهای اخیر در صنعت غذا و دارو جایگاه حساستری نسبت به قبل پیدا کرده زیرا عوارض مربوط به آن بهتر شناخته شده است بطوری که یک نفر از ۱۵۰ نفر در ایران و در بعضی کشورها حدودا یک درصد جامعه مبتلا به سلیاک هستند و در اثرکوتاهترین تماس با گلوتن، سیستم ایمنی آنها […]
برچسب گذاری
هرگونه نوشتار ، نقش، علامت، تصویر و یا مطلب توصیفی که بر روی بسته بندی محصولات غذایی چاپ یا چسبانده میشود را برچسب ماده غذایی میگویند. این برچسب خصوصیات ماده غذایی را برای اطلاع مصرف کننده توصیف میکند و شامل دو بخش است : اعلام مواد مغذی ۲- اطلاعات تغذیهای تکمیلی که این اطلاعات به […]
طرح اکرام و اطعام نیازمندان
احسان و نیکوکاری وظیفه اخلاقی و اجتماعی تمام انسانهاست و در تعالیم اسلامی نیز به اجرای عدل و احسان، مواسات و مساوات در بین مردم در جامعه بسیار توصیه شده است. اختلاف افراد در تواناییها، مالکیتها و موهبتها به هیچ وجه توجیهگر تمایز معیشتی و پذیرفتن فاصله طبقاتی نیست چرا که این فاصله ها […]
برچسب عاری از گلوتن
تولیدکنندهای که به طور داوطلبانه تصمیم به برچسبگذاری «عاری از گلوتن» بر روی محصولات خود دارد باید طبق یک تعریف یکسان و قوانین و استانداردهای موجود عمل نماید. استاندارد بدون گلوتن جزء استانداردهای تشویقی است و اگر تولیدکنندهای تصمیم به تولید محصول بدون گلوتن داشته باشد باید از مراحل مربوط به اخذ مجوز در وزارت […]
خَیّر و تولید
در حال حاضر تنها راه درمان سلیاک در تمام جهان رعایت رژیم غذایی بدون گلوتن است و این در حالی است که تولید مواد غذایی بدون گلوتن در کشور ما هنوز بسیار نوپا و ناشناخته است و تنها تعداد انگشت شماری از تولیدکنندگان با مشقت فراوان به این حوزه وارد شدهاند به طوریکه کمبود محصولات […]
معافیت سربازی
بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تمام مردان ایرانی بالای ۱۸سال موظف به گذراندن دوره سربازی هستند، به جز مواردی که توسط سازمان نظام وظیفه بعنوان معاف معرفی شدهاند. گذراندن دوره سربازی برای تمامی مشمولین اجباری است و مشمولین قبل از پایان این دوره از انجام هرگونه خدمات دولتی و استفاده از برخی خدمات […]
سلیاک چیست؟
سلیاک یک بیماری خودایمن گوارشی است که توسط عامل محرک محیطی گلوتن، پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار ایجاد میشود این پروتئین باعث تحریک سیستم ایمنی میشود و واکنش التهابی را ایجاد میکند که موجب تحلیل پرزهای روده میشود و از آنجایی که بخش عمدهای از جذب موادغذایی در روده و توسط پرزهای روده […]
نشانه های سلیاک
تاثیر سوء گلوتن در افراد سلیاکی با توجه به وسعت آسیب دیدگی ممکن است علائم متفاوتی دیده شود و یا ممکن است فرد بی علامت باشد. بطور کلی علائم را به دو صورت گوارشی(کلاسیک) و غیر گوارشی (غیرکلاسیک) میتوان تقسیم نمود. علائم کلاسیک یا گوارشی : علائمی چون دردشکم، نفخ، بیاشتهایی، اسهال مزمن و تکرارشونده، […]
مواد غذایی مجاز
بایدها و نبایدها در رژیم غذایی فاقد گلوتن : برای شروع رژیم غذایی فاقد گلوتن ابتدا باید دیدگاهتان را درباره غذاها و نوع تغذیهایی که قبلا داشتید را کمی تغییر دهید چون حذف یکسری از خوراکیهایی که تا به حال بخش وسیعی از رژیم غذایی همیشگی شما بوده یک تغییر بزرگ در سبک زندگیتان ایجاد […]